Skip to main content

West Vancouver, 1960's Lewis Post & Beam House Renovation

This project involved the updating and renovation of the interior and exterior of a 1960's Lewis Post and Beam house in West Vancouver. The major component of the renovation was the transformation of the previously dirt floor basement into additional living area for a young family which could be converted into a rental suite in the future. It was very important to the client to maintain as much of the original mid century charm of the house as possible but at the same time give it a contemporary update. The interior renovation involved the addition of an interior stair to the basement level, the updating of the upper level decor and kitchen, the reconfiguration of the bedroom level to enlarge the master bedroom and the addition of an en suite bathroom. The renovation of the exterior involved the replacement of all the single glazed windows with double glazed and the addition of windows to the basement level, replacing all the decking with cedar decking and the addition of decks to the side and rear of the home. All the exterior guardrails for the deck were replaced with cedar and glass and cedar screens. Featured in the Houzz article: See 8 Stunning Abodes From 2 Modern Home Tours in Canada

West Vancouver, Lewis Post & Beam Renovation, Exterior